Ottawa
Door: RondreisAmerikaCanada
25 Juli 2011 | Canada, Montréal
We lopen verder naar de Parliament Buildings. Als we daar Buildings aankomen is er een demonstratie aan de gang voor een vrij Libië. Voor de gebouwen brandt een eeuwig brandende vlam, de Centennial Flame. ’s Avonds om 22.00 uur is hier een licht en geluidshow ‘Mosaika’ waarin de geschiedenis van Canada wordt verteld. We houden hier even pauze en kopen een paar flessen water. Hoewel het minder warm is als gisteren, is het toch nog erg warm. We besluiten om terug te lopen naar de auto en het hotel om een paar uurtjes te rusten. Vanavond komen we terug voor de show.
In het hotel gaan Lex en Maxime even zwemmen. Het water is echter koud en er zijn een jongen en meisje met een bal aan het gooien, dus ze zijn weer snel terug. De rest van de middag brengen we door achter de laptop en Ipad. Om 19.00 uur gaan we weer terug naar Ottawa om iets te eten en de show te bekijken. Het is even zoeken maar dan komen we terecht bij Eat at Zak’s. Een restaurant in de jaren 60 stijl, zoals je ook ziet in films als Grease e.d. Het eten is heerlijk alleen teveel. We hadden eigenlijk drie porties moeten bestellen in plaats van vier. Nu blijft er veel over en dat is jammer van het lekkere eten. Na het eten lopen we naar de Parliament Buildings, als we daar aankomen is het nog erg rustig. Lex en de meiden gaan op het gras zitten en ik loop nog even rond om foto’s te knippen. Het blijkt dat er hier zwerfkatten en wasbeertjes zitten. Het is lastig om de wasbeertjes op de foto te krijgen omdat het al donker is. Omdat de gebouwen op een heuvel staan en aan het water liggen heb je er een prachtig uitzicht. Ik probeer foto’s te maken van de mooi gekleurde hemel, (de zon gaat net onder), maar dat valt nog niet mee. Het is ondertussen 21.30 uur en ik loop terug naar de anderen. Het wachten gaat snel omdat er muziek wordt gespeeld en er al lichten op het gebouw worden geprojecteerd. Om 22.00 uur begint de show. Het is een mooie show. Helaas heeft Fabienne na afloop flinke hoofdpijn. We lopen snel terug naar de auto en gaan terug naar het hotel.