Moose
Door: RondreisAmerikaCanada
31 Juli 2011 | Verenigde Staten, Boston
De wekker loopt om 7.30 uur af vanmorgen. Lex gaat als eerste douchen en daarna stap ik onder de douche. Vervolgens maken we de meiden wakker. Ook vandaag is het ontbijt inbegrepen. Het ziet er weer goed uit. Het is uitgebreider dan gisteren. Na het ontbijt gaan we op weg naar Lincoln het is ongeveer vier uur rijden. De meiden kijken ondertussen een DVD en ik typ het verslag van gisteren op de laptop. Onderweg stoppen we om van chauffeur te wisselen en een iets te drinken te kopen. Omdat ze er WIFI hebben kijken we even op de Ipad of Pemi Valley Moose Tours heeft gereageerd op de reservering voor de Moose tour van vanavond. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn. Ze vragen om te bellen, de tour van vanavond zit waarschijnlijk vol. Als ik bel blijkt de tour inderdaad vol te zitten maar er komt waarschijnlijk wel een tweede tour vanavond om 23.30 uur! Na kort overleg besluiten we ons aan te melden voor deze tour. Fabienne gaat dan vooraf slapen en morgenochtend slapen we ook uit. Er zijn met ons erbij 14 aanmeldingen. Men heeft 15 aanmeldingen nodig om de tour door te laten gaan. Als we in Lincoln zijn moeten we ons even melden bij de informatiestand van Pemi Valley Moose Tours en dan horen we of de tour doorgaat.
De route die we rijden van Ellsworth naar Lincoln is erg mooi. Vooral het laatste stuk over de Kancamagus Highway is prachtig. Je rijdt hier op veel stukken langs een rivier. Het is warm vandaag 85°F 29,5°C en op veel plaatsen staan er auto’s langs de kant geparkeerd en zit men volop in het water. (Zwemmen kun je het niet echt noemen, omdat het er, voor zover je uit de auto kunt zien, niet erg diep is. Omdat we nog geen hotel hebben geboekt en we de zwemkleding in de koffer hebben zitten, besluiten wij om door te rijden en niet te stoppen. Als we in Lincoln aankomen is het even zoeken, maar dan vinden we de informatiestand van de Moose tour. De tour gaat inderdaad door en we moeten ons om 22.45 uur op dezelfde plek melden. Dan gaan we op zoek naar een hotel en dat blijkt nog niet zo makkelijk.
Het Comfort Inn zit helemaal vol. We worden doorverwezen naar een ander hotel (denken wij). Dit blijkt echter geen hotel te zijn, maar hier verhuurd men studio’s / appartementen die van verschillende eigenaren zijn. Het is erg duur en dan hebben we nog maar één bed en één uitklapbed. We besluiten verder te zoeken. We worden verwezen naar een straat waar allemaal motels liggen. De meeste zien er niet zo geweldig uit. Als we besluiten te stoppen bij één, blijkt ook hier alleen een kamer met bed en opklapbed beschikbaar te zijn. Dan rijden we naar de Mac om te kijken wat we via internet nog kunnen vinden. Niets in Lincoln zelf, alleen in een naburige plaats en de recenties zijn niet geweldig. Dan zien we een site van Rivergreen, een hotel in Lincoln, hier is nog een kamer met twee bedden vrij. Het is wel duur maar we besluiten toch om de kamer te boeken. We moeten toch ergens slapen vannacht. Als ik de boeking heb afgesloten, ziet Lex dat ik gereserveerd heb voor zondagnacht in plaats van zaterdagnacht. We besluiten om er direct heen te rijden. Gelukkig is het geen probleem en kan de boeking omgezet worden naar een kamer voor vanavond. We krijgen een kamer met jacuzzi. Fabienne gaat lekker even relaxen in de jacuzzi en Lex, Maxime en ik gaan even zwemmen. Er is best een groot zwembad bij, maar wel koud in het begin, en een heerlijk warm bubbelbad. Als wij terug zijn op de kamer gaan we kijken wat we morgen gaan doen. We besluiten eerst hier in de buurt nog rond te kijken en dan door te rijden naar Boston. Daarom wordt er direct een hotel geboekt in Boston, het Travelodge Inn, zodat we in ieder geval niet hoeven te zoeken morgenavond.
Om 22.30 uur rijden we naar de informatiestand van de Moose tour. We melden ons aan en betalen. De bus is nog niet terug van de 19.30 uur, maar wordt over circa 15 minuten verwacht. Als de mensen uit de bus zijn gestapt mogen wij instappen en dan vertrekken we. Een half uur eerder dan gepland. De bus zit niet vol. Dat is fijn, nu zijn er naast ons twee stoelen vrij, daarom kunnen we zowel links als rechts goed zien. Het blijkt dat men naar een park rijdt het Franconia Notch State Park, waar men hetzelfde stuk weg een paar keer op een neer rijdt. De Moose komen tot heel dicht langs de weg. Uiteindelijk zien we vijf Moose. Een blijft heel lang staan, daarom mogen we uitstappen, maar als we net uit de bus zijn, nog niet eens alle mensen, loopt ze weg. Helaas. Al met al is het een leuke ervaring en hebben we in ieder geval de Moose in het echt gezien. We zien ook nog een hert. Bij de eerste tour hebben ze ook nog een zwarte beer gezien, helaas hebben wij dat geluk niet. Hij was bij een restaurant uit een container aan het eten. Helaas is hij weg als wij erlangs komen. Rond 01.00 uur zijn we weer terug en een kwartiertje later liggen we in bed.
Voor wie het niet gezien heeft, er zijn weer nieuwe foto's bijgeplaatst.
01 Augustus 2011 - 08:04
Sanne Manders:
Heej allemaal,
Leuk die Moose tour zo midden in de nacht! Fijn dat jullie er ook gezien hebben.
Wel balen dat het zo lastig was om een hotel te vinden...maar gelukkig hebben jullie niet in de auto hoeven slapen...en dan uiteindelijk ook nog een kamer met jacuzzi...heerlijk!
Liefs Sanne